V sezoni 2018 novim ciljem naproti!

Skalnat teren, pogledi na morje, oglašanje čričkov (beri račne), počene gume in potolčeni komolci. Vse to so doživeli starejši člani Energijateam.com, ki so se minuli vikend odpravili na priprave v Premanturo, kjer bosta 7. in 8. aprila potekali class 1 dirki. V soboto se bodo tekmovalci pomerili v krosu, naslednji dan pa bo sledil še maraton.

Naši tekmovalci so vikend v Istri preživeli z namenom opraviti nekaj treningov na skalnatem terenu, kjer je potrebno vsak gib izvesti še toliko bolj kontrolirano. Vsaka napaka te veliko stane, saj je teren zelo nepredvidljiv. Defekti na taki podlagi so skoraj neizogibni. Fantje so izkoristili toplo in sončno vreme ter izvedli še zadnji pripravljalni trening pred tekmo, ki sledi. Mitja Tancik, Gregor Dimic in Blaž Dragar pa se takoj v torek, 10. aprila, odpravljajo tudi na etapno dirko 4Islands.

V soboto, 24. marca, so se Ana, Meta in Luka Janežič udeležili dirke v Langenloisu v sosednji Avstriji, kjer so dosegli lepe rezultate. Meta je bila v kategoriji u13 enajsta, Luka je v kategoriji u15 zasedel peto mesto,prav tako pa je Ana med mlajšimi mladinkami tekmo zaključila na petem mestu. Dirke se je nameravala udeležiti tudi Vita Movrin, a se je zaradi poškodbe žal ni mogla.

Več o tekmi v Langenloisu sta povedala Ana in Luka.

Ana Janežič: »Tekma je bila kljub ne tehnični progi zelo težka, na koncu sem se obdržala na petem mestu«.

Luka Janežič: »Tekma je bila v redu, vse sem dal od sebe in sem zadovoljen s tem, kar sem na dirki pokazal in s končnim petim mestom«.

Skratka, nova sezona je pred vrati in energetiki se polni energije ter pričakovanj podajajo zastavljenim ciljem naproti. Čez zimo so najmlajši pridno trenirali v telovadnici, malo starejši pa so treninge izvajali tudi zunaj. In vsi skupaj že komaj čakajo, da sebi in ostalim dokažejo, kaj zmorejo. Vas pa vljudno vabijo, da jih s svojim navijanjem spodbujate in jim tako dodate kanček motivacije, ki je na tekmah še kako potrebna.

O ciljih in načrtih ambicioznih energetikov pa si preberite spodaj.

Tamara Homar: »Za prihajajočo sezono si želim, da bi bila boljša od lanske in da bi odvozila več tujih dirk«.

Vita Movrin: »Za sezono 2018 si predvsem želim, da bi ostala v čim večji meri zdrava in nepoškodovana. Moji glavni cilji pa so uvrstitev med deseterico na evropskem prvenstvu ter uvrstitev in dober rezultat na svetovnem prvenstvu in svetovnih pokalih. Zraven spadajo še posamične mednarodne dirke na katerih si želim posegati po stopničkah«.

David Ivartnik: »V prihajajoči sezoni si preprosto želim uživati in se vsako dirko posebej čim bolje izkazati. Eden izmed ciljev je seveda sezona brez poškodb in tehničnih okvar«.