Včasih ne gre vse kot po maslu

Minuli vikend je Energijateam.com zastopala svoje barve na dirkah v Premanturi. V soboto so se pomerili v krosu ter med hudo konkurenco uspešno branili svoje pozicije. Zaradi mokrega terena, ki se je tekom dneva sicer precej hitro sušil, je bilo kakšen odsek potebno tudi preteči, vendar to je sestavni del gorskega kolesarstva. Proga je bila tehnično precej zahtevna. Potrebna je bila ogromna koncentracija in zbranost na razbitem skalnatem terenu, predvsem na spustih, kjer se seveda vsake toliko odrgne tudi kakšno koleno. Vendar tekmovalci so, kot ponavadi, neizmerno uživali, saj je bila tekma na visokem nivoju, primerljiva z večjimi mednarodnimi tekmovanji. Taka dirka vsekakor tekmovalca postavi stopničko višje.

Med elitovci sta bila Gregor Dimic 25. in David Ivartnik 62, med juniorji pa Jakob Smolnikar 24., Žiga Keržan 28. in Vita Movrin 2.

V kategoriji u 17 sta bili Ana Janežič 3. ter Tamara Homar 6.

Med masterji 1 sta zasedla Janez Dejak 5. in Aleš Rijavec 15. mesto, med masterji 2 pa Mitja Tancik 8. mesto.

V kategoriji u15 sta bila Luka Janežič 6. in Ema Movrin 3.

V kategoriji u13 sta zasedla Žan Keržan 6. in Meta janežič 3. mesto.

V kategoriji u11 je bil Lenart Dejak 2., prav tako je bila 2. tudi Meta Tancik.

V kategoriji u9 je Urban Dejak zasedel 5. mesto.

V nedeljo pa so se tekmovalci pomerili še v maratonu, kjer je štartalo preko 500 tekmovalcev. Pravijo, da je to eden lepših maratonov, saj ob razgledih na morje in pokrajino na trenutke kar malce pozabiš na bolečino, ki je med tako takmo vsekakor prisotna. Za dober ambient pa je vsekakor poskrebelo tudi sončno in toplo vreme. No, pa vseeno vedno ne gre kot po maslu. Za Energijateam.com se je nedeljski maraton končal z rahlo grenkim priokusom. Tehničnim težavam kar ni bilo videti konca. Dirko so tako predčasno zaključili Gregor Dimic, David Ivartnik in Jakob Smolnikar.

Med masterji 1 sta bila Janez Dejak 2. in Marko Balantič 12., med masterji 2 pa so zasedli Mitja Tancik 2., Aleš Rijavec 16. in Evgen Pevec 18. mesto.

Med juniorji je Vita Movrin slavila zmago, Žiga Keržan je bil 7.

V kategoriji u17 je bila Tamara Homar 1., Ana Janežič pa je dirko zaključila na 4. mestu.

Kljub vsemu so Mitja Tancik, Gregor Dimic in Janez Dejak opravili odličen pripravljalni trening za štiri-dnevno etapno dirko po hrvaških otokih 4Islands, kamor so se odpravili danes. Tam jih čaka težka preizkušnja, vendar verjamemo, da jim bodo z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem vsekakor kos. Držimo pesti za naše fante in upamo, da jim tokrat uspe odpeljati celotno dirko brez večjih težav.