Vita Movrin do svoje najboljše uvrstitve!

Energijateam.com in Nove Mesto na Moravskem (Češka) je bila tokrat srečna kombinacija, predvsem za Vito Movrin, kjer je osvojila odlično 13. mesto. Dirke na Češkem sta se udeležila še Žan Pahor in Timotej Banovec. Znano prizorišče je za gorsko kolesarje. Saj slovi po odlični organizaciji, množičnim navijačem in vrhunskim terenom. Dirka je štela za točke UCI Junior ter kategorije članic in članov do 23 let.

Žan Pahor je po rahlo nesrečnem štartu dirko zaključil na 40. mestu, Timotej Banovec pa je bil 109. Oba pa sta se borila v kategoriji do 23 let.

Vita Movrin je dosegla njeno do sedaj najboljšo uvrstitev na večjih mednarodnih dirkah. Privozila si je 13. mesto in dodala:

»Sezona svetovnih pokalov je odprta. V soboto sem štartala letošnji prvi svetovni pokal zame, na Češkem. Štart iz 5. vrste je pomenil, da sem se znašla ravno na polovici vseh tekmovalk, katerih nas je bilo z mano vred 75.

Po zeleni luči na semaforju, sem si v glavi samo mislila, da moram do vrha klanca priti čim bolj v ospredje in se potem boriti naprej glede na to, kako bo šlo. In šlo je vrhunsko. Dejansko sem se na najvišji točki štartnega kroga znašla na nekje 10-12 poziciji. Bila sem šokirana nad sabo in nad svojimi nogami. Potem sem šla le tekoče iz kroga v krog, poskušala prenašati hitrost čez korenine in ohranjati tempo na klanec. Proti koncu tekme, v zadnjem krogu so se pojavili rahli krči, na samem koncu pa sem res vesela prišla v cilj na 13.mestu. Juhuuu!«

»Timotej: Ja moje prvo svetovno prvenstvo bilo je lepo dirkati na takšnem nivoju, spoznati kraljeve ljudi tega športa. Dirka je bila res naporna odpeljal sem jo z nekaj težavami ampak neglede na vse grem naprej z dvignjeno glavo in močno voljo po izboljšanju«.

Sočasno pa je v Švici potekala še ena mednarodna dirka, katere sta je udeležila Meta Tancik in Luka Maksimović. Na tem istem prizorišču bo letos potekalo tudi Evropsko prvenstvo mladih.

V kategoriji do 15 let sta osvojila Meta Tancik 5. mesto, Luka Maksimovič pa med dečki 10. mesto.

 

Vas, naše najbolj zveste navijače, pa prihodnjo nedeljo, 22.5., vabimo v Kamnik, kjer bo potekala naslednja dirka slovenskega pokala.