Vita Movrin državna prvakinja na cesti v U23, Gregor Dimic zmagal v Rabcu

Prihodnjo nedeljo, 5. junija 2020, se bodo tudi naši Energetiki v Črnem Vrhu borili za majice državnih prvakov. To bo letošnja prva dirka SloXcup-a in tekmovalci so se to leto na državno prvenstvo pripravljali na malo drugačen način.

Pretekli vikend pa je v Cerkljah potekalo državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu, katerega se je udeležila tudi naša Vita Movrin. Kako je bilo, zakaj se je odločila tekmovati na omenjeni dirki, kakšno je bilo pripravljalno obdobje v času karantene in še kaj, nam je zaupala kar sama:

Letošnji začetek sezone ni bil tak kot smo vajeni. Zaradi tega so se seveda tudi spremenili načini treninga in konec koncev tudi moji cilji.  Sprva, ko nismo še vedeli kaj točno se dogaja in koliko časa bo trajalo vse skupaj, sem z veliko motivacije trenirala na tranažerju in izvajala domači fitnes. S skupnimi Zwift treningi smo se trudili, da bi nam bilo vsem lažje, a je dolžina ”karantene’ ‘ in obdobje brez tekmovanj terjalo svoj davek tudi pri meni in sem zato imela obdobje, ko mi je bilo težje iti na kolo in opraviti trening. Za vsakim dežjem pa vedno posije sonce in tudi tokrat ni bilo drugače.
Zaradi virusa so bile vse tekme odpovedane oziroma prestavljene na jesen. Izjema je naše državno prvenstvo, ki bo v nedeljo ter cestno državno prvenstvo, ki je potekalo prejšnji konec tedna. Ker sem že imela nekaj izkušenj in tekmovanj na cestnem kolesu za sabo, je bila dirka za majice državnih prvakov na cesti idealna generalka za naše MTB prvenstvo. Ni bilo lahko, sploh vožnja v pelotonu z elito tega športa je bila nora in posebna izkušnja. Borila sem se do zadnjega metra in na koncu s svojo trmo privozila majico v kategoriji do 23 let.”

Državnega prvenstva na cesti se je prvič udeležil tudi naš tekmovalec David Ivartnik, ki je vozil za ekipo Meblojogi in je opravljal vlogo pomočnika. Tekme sicer ni zaključil je pa pridobil nove izkušnje, ki mu bodo prav prišle v prihodnosti.

Vita Movrin je osvojila prvo mesto v kategoriji U23 in to je njena prva majica državne prvakinje na cesti.

 

Zadnjo generalko pred dirko v Črnem Vrhu, so tekmovalci lahko opravili na gorsko kolesarskem maratonu v Rabcu, kjer so se odločali med dvema dolžinama, 32 ali 64km, dolgi trasi.

Na dolgi trasi se je boril Gregor Dimic, ki je osvojil generalno prvo mesto. Na kratki trasi je v kategoriji moški Miha Debeljak osvojil 23. mesto in med masterji je Aleš Rijavec prikolesaril 25. mesto.

Gregor: “Tekma v Rabcu je bila zelo zabavna z meni ljubim terenom, saj me spominja na 4islands, to pomeni veliko kamenja :). Zabavna je bila, do zaključenega prvega kroga, nato pa se je začelo trpljenje, krči in vročina, ki se je stopnjevala. Tekmovalcem je šlo na roke, da smo tekmo končali ob morju, kjer smo lahko ohladili naše “mašine”.

Vsem tekmovalcem želimo uspešno tekmovanje v Črnem Vrhu nad Idrijo!