Vita Movrin pod drobnogledom “vse o minulem svetovnem prvenstvu”

Naša najboljša mladinka Vita Movrin se je vrnila s svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu, na katerem je dosegla 32. mesto v kronometru. Več o tem si preberite v spodnjem intervjuju.

Kje je potekalo svetovno prvenstvo in katerih disciplin si se udeležila?

Svetovno prvenstvo je potekalo v Avstriji, natančneje v Innsbrucku. Tekmovala sem v kronometru, ki je bil dolg 20 km ter na cestni dirki, ki je bila dolga 72 km.

Kako si se pripravljala na prvenstvo?

Priprave so bolj ali manj potekale na gorskem kolesu in v sklopu gorsko kolesarskega programa, sem pa nekaj treningov naredila tudi na cestnem in kronometer kolesu.

Kakšna je bila proga in kako si se med dirko počutila?

Trasa kronometra mi je bila všeč in sem se tudi med dirko dobro počutila.  Na prvi pogled mi je bila tudi trasa cestne dirke všeč in bi mi morala ustrezati,a sem na žalost že na prvem klancu čutila, da nimam pravih nog. Dolga sezona je za mano in včasih se stvari ne poklopijo kot bi si želela.

Si z rezultatom zadovoljna?

Z obema rezultatoma sem lahko zadovoljna, saj sem na obeh dirkah dala vse od sebe in se do konca maksimalno borila. Poznala se je dolga sezona in zato rezultati niso takšni, kot bi si jih marsikdo želel, vključno z mano.

Glede na to, da gresta sezoni cestnega in gorskega kolesarstva proti koncu, nam lahko zaupaš, kakšne imaš plane v času »off season« ter kakšni so tvoji cilji za prihodnost?

Najprej nekaj počitka ter uživanja na kolesu in drugih aktivnostih, za katere mogoče med sezono ni časa. Nato pa počasi v novo sezono treningov.

Naslednje leto se selim v višjo kategorijo mlajših članic. Prvo leto bo zahtevno in kot novinka v višji kategoriji verjetno ne bom konkurenčna  tistim najboljšim, ki so v kategoriji že tretje leto. Si pa vseeno želim, da bi nastopila na čim več dirkah in si s tem pridobila dragocene izkušnje. V tem letu me čaka tudi matura in bom zato veliko časa namenjala tudi šoli. Po končani gimnaziji bom najverjetneje vzela leto premora  in vse maksimalno podredila kolesarjenju.

Viti Movrin želimo veliko uspeha v novi kategoriji in prihajajoči sezoni.

5bacb8ddaa082 5bacb8de3fdf1 5bacb8de846c6 5bacb8df61d29