Vita Movrin z novo ekipo Trinx

Letošnje leto se je za našo tekmovalko Vito Movrin pričelo z lepimi novicami. Sprejeta je bila v profesionalno gorsko kolesarsko ekipo Trinx iz Italije.

Kot njen domači klub smo ponosni na njen uspeh, ki si ga je priborila s trdim delom in rezultati. Veseli smo, da se podaja na novo pot, polnih izzivov. Še vedno pa z domačim klubom ostaja povezana, saj v njem deluje kot trenerka mlajšim tekmovalcem. Nova profesionalna ekipa ji omogoča odlično izhodišče za udeležbo na dirkah najvišjega ranga.

Z letošnjim letom torej nadaljuješ svojo karierno pot v italijanski ekipi Trinx. Nam lahko o tem poveš kaj več, kako je do tega prišlo, kako se tem počutiš?

V preteklem letu sem posegla po dolgo pričakovanih rezultatih na najvišjem nivoju. Dobre uvrstitve na svetovnem pokalu, evropskem prvenstvu ter tudi na mednarodnih tekmah, so me spodbudile, da sem začela iskati potencialno novo ekipo, profesionalno ekipo, kjer bi se lahko še naprej oziroma še bolje udejstvovala kot gorska kolesarka. V fazi dogovarjanja sem bila še z nekaterimi drugimi ekipami, na koncu pa sem se odločila za italijansko profesionalno ekipo Trinx. Seveda je to, da sem v profesionalni ekipi izjemen občutek in dosežek, ki ga ne dočaka vsak.

Tvoja pot se je začela v Energiji. Kako se spominjaš svojih začetkov, napredovanja in poti, ki si jo prehodila, ali bolje rečeno – prevozila vse do danes, kjer si še korak bližje svojim športnim sanjam?

Zgodba, da sem začela trenirati kolesarstvo leta 2011, ko me je nad kolesarstvom navdušil oči, je bila že nekajkrat povedana.  Kot 11 letna tekmovalna, trmasta punca, željna adrenalina sem obiskovala skupinske treninge, najprej pri Ani in Jaku, vmes še pri Luku in Joniju, kasneje pri Gregorju, zaključila pa pri Mitju. Ko pogledam nazaj, me veseli dejstvo, da sem vedno rada trenirala in da sem se skozi mlajša leta v tem športu zabavala, uživala na kolesu, se učila novih stvari in bila brez nepotrebnega pritiska in obremenitve. Šele v mladinskih kategorijah se je trening povečeval in z leta v leto sem napredovala. Šla sem skozi različna obdobja mladosti in odraščanja, tudi puberteto, ki marsikateri športnici predstavlja prelomno točko v karieri.  Z vsakim izmed trenerjev sem imela poseben odnos, mislim, da smo z vsemi dobro delali in sem tudi zaradi vsakega izmed njih, postala takšna kolesarka, kot sem danes. Vem pa tudi, da brez svoje volje, trme in predanosti kolesarstvu uspeha ne bi bilo. Zato sem ponosna, da mi je uspelo stopiti še stopničko dlje, zapustiti  matični klub in zares začeti svojo profesionalno športno kariero.

Pretekli teden si se kot slovenska reprezentantka udeležila sklopa večih dirk v Grčiji, kjer si 2x zasedla 3. mesto in usvojila kar nekaj UCI točk. Kako si zadovoljna z rezultati in kaj to pomeni za nadaljevanje tvoje sezone?

V letošnjem letu bom prvič kot članica tekmovala na svetovnih pokalih. 40 najboljših tekmovalk prijavljenih na svetovnih pokal, po UCI lestvici, lahko nastopi na kratkem krosu. Moja velika želja je, da bi se uvrstila med le te, zato smo sprejeli odločitev, da začnem sezono v Grčiji, kjer poskušam dobiti še nekaj več UCI točk. V Grčiji so bile tudi nekatere druge odlične tekmovalke, s katerimi sem v kratkem obdobju 8 dni od dirkala kar 4 dirke. Odprava je bila z moje strani uspešna, prebila sem se še nekaj mest po lestvici navzgor in se zato že veselim nadaljevanja sezone in nestrpno pričakujem prve svetovne pokale z novo ekipo.

 

Viti želimo veliko uspeha v nadaljevanju sezone.