Vita se je na evropskem prvenstvu na Češkem borila do zadnjega atoma

Kot veste, naša kolesarka Vita Movrin ne tekmuje le v gorskem kolesarstvu, vendar se udeležuje tudi raznoraznih cestnih dirk. Minuli teden se je potepala v Brnu na Češkem, kjer je potekalo evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu za mlade.  Med mladinkami je v kronometru osvojila 18. mesto, na dirki s skupnim štartom pa je na koncu zasedla 33. mesto. Viti iskreno čestitamo in ji želimo uspešno nadaljevanje kolesarske sezone, več o dirki pa pravi:

»Za mano je še eno cestno evropsko prvenstvo. S skupnim izkupičkom sem  zadovoljna, saj sem res dala vse od sebe. V četrtek je potekal kronometer, dolg 12km s kar nekaj višinci in tehničnimi ovinki. V zadnjih metrih me je že zmanjkovalo, kar pa pomeni, da sem res dala vse od sebe in sem se borila do zadnjega. Na koncu sem osvojila 18.mesto in sem s tem rezultatom zelo zadovoljna. 

V soboto je potekala še cestna dirka. 1800 višincev v dobrih 70km ni bil mačji kašelj, kar se je pokazalo tudi po tem, da je v cilj prišla le polovica tekmovalk. Vozile smo 7 krogov in v zadnjih dveh sem dobila krče, tako da je bil to na koncu boj za preživetje. Osvojila sem 33. mesto izmed 98 tekmovalk in tudi na ta rezultat sem ponosna, saj vem kakšen trud je vanj bil vložen.«

V nedeljo, 22.7., pa bo na Krvavcu potekalo državno prvenstvo v olimpijskem krosu. Tekmovalci napovedujejo težko tekmo in računajo na vašo pomoč z bučnim navijanjem. Pridite!