Odličen začetek SloXcupa-a v Gričih

Začetek sezone 2019 je bil naravnost fantastičen. Prizorišče v Vrtojbi, 24.3., je spominjalo na dirko evropskega ranga. Kakšna konkurenca, vzdušje, tekmovalnost, profesionalnost za povrh pa še vreme, kot bi ga naročili. Dirke se je udeležilo preko 600 tekmovalcev, tudi veliko tujcev z velikimi imeni v kolesarskem svetu. Tako so dirko postavili na višji nivo. Padali so tudi avtogrami, teh so se veselili predvsem najmlajši navdušeni kolesarji, ko so navezali stik s svojimi idoli. Izkazalo se je, da so prav vsi kolesarji odlično pripravljeni, tu pa tam pa kot običajno ponagajajo tudi tehnične težave. Člani kluba Energijateam.com so se zopet izkazali. Odličen rezultat in zlato kolajno si je priboril Žan Pahor, na odru za zmagovalce pa so stali tudi Mitja Tancik, Tamara Homar, Ana Janežič, Meta Tancik in Kaja Pevec.

Vita Movrin: »Xc Griči je bila moja prva dirka v članski kategoriji. Pred štartom sem bila sproščena, saj sem vedela, da sem dobro pripravljena. Prijavljena konkurenca je bila huda, zato sem štartala z mislimi da dam vse od sebe in uživam ob odlično pripravljeni progi. Na žalost so mi težave z menjalnikom in predrta zadnja guma preprečile lepo uvrstitev. Veselim se naslednjih tekem, kjer bom zares lahko videla kam sodim med močnimi dekleti«

David Ivartnik: »Prva dirka SloXcupa je bila s strani organizacije ter same številčnosti tekmovalcev zame zares vrhunska. S svojim dirkanjem sem lahko zelo zadovoljen, naredil sem nekaj tako tehničnih kot taktičnih napak, ki so me kaznovale v zadnjem krogu. Na sami progi sem zelo užival, nekaj je bilo tudi prerivanja z Italijani, kar je dodalo le še češnjo na vrhu torte . Sicer mi manjka še tiste prave forme za kros, vendar grem s polno paro in veliko motivacije naprej v sezono. Še enkrat, čestitke organizatorjem.«

Tamara Homar: »Letos sem prvič v kategoriji u19 in zato sem bila zelo živcna pred startom. Sam start je bil dober a me je nekaj tekmovalk v startnem krogu prehitelo. V naslednjih krogih sem pridobivala mesta in s končnim rezultatom sem bila zadovoljna. Led je prebit in se že veselim naslednje tekme.«

Ana Janežič: »Proga v Vrtojbi je bila res super, organizatorji so se res zelo potrudili, nam tekmovalcem pa je bilo vreme tudi zelo naklonjeno. Sama sem s svojo izvedbo zadovoljna, seveda pa bi bilo kot vedno, lahko boljše.«

V kategoriji Elite+u23 so bili Gregor Dimic 26., David Ivartnik 32., Blaž Dragar 43. in Žiga Keržan 54.

V kategoriji u19 so si prikolesarili Jakob Smolnikar 18. mesto, Tamara Homar 2. ter Ana Janežič 3. mesto.

Med veterani 1 je Janez Dejak osvojil 6., Miha Debeljak pa 15. mesto.

Med veterani 2 pa je Mitja Tancik zasedel 2. mesto, Evgen pevec 13., Aleš Rijavec 17., Peter Keržan pa 21.

V kategoriji u17 je Žan Pahor slavil zmago, Jure Gombač je bil 23., Vid Felicijan 24., Matic Lipovšek 27., Lovro – Luka Dolinšek 50., Žan Keržan 59., Matic Semprimožnik 65. in Ožbej Gutman 66.

V kategoriji u13 so si prikolesarili Jurij Zupanič 10., Ažbe Kobal 33., Gal Benda 35. ter Ažbe Jagodič 36. mesto, med deklicami pa so bile Meta Tancik 3., Meta Janežič 7. in Nastja Ahačič 9.

V kategoriji u11 je Lenart Dejak osvojil 4. mesto, Patrik Kovačič 30., Lovro Gutman pa 33. med deklicami je Neža Kobal dirko zaključila na 5. mestu.

V kategoriji u9 je bil Urban Dejak 4., Žiga Gruden 5. in Enej Božič 6. Med deklicami pa sta bili Kaja Pevec 3. in Eva Kobal 6.

Vsem tekmovalcem čestitamo za lepe uvrstitve.

Letošnje leto se bo etapne dirke 4 Islands udeležilo kar nekaj energetikov. Mitja Tancik, Gregor Dimic, Jakob Smolnikar, Vita Movrin, David Ivartnik in Martko Balantič se bodo s svojo ekipo na pot odpravili v ponedeljek, 8.4.2018.

Nekaj predstavnikov Energijateam.com se bo udeležilo tudi dirke v Premanturi, ki je na sporedu 6. in 7. aprila. Večina tekmovalcev pa se bo borila za najvišja mesta na naslednji dirki iz serije SloXCup v Završnici, 14. aprila 2019.