Zaključek SloXcupa na Kopah za nekatere Energetike

Zaključek sezone SloXcup na Kopah, 8.9.2019, je bil za energetike izredno uspešen. Nasmehi s podiuma so se kar vrstili. Edino kar je ta dan mešalo štrene, je bilo vreme. Nalivov dežja sicer ni bilo, je bila pa megla na trenutke tako gosta, da se ni videlo niti nekaj metrov predse. K sreči pa je teren na Koroškem vso vodo hitro vpil, tako da se kolesa tokrat zaradi blata niso prav nič basala. Tekmovalci so s sezono zadovoljni, ni pa še povsem konec za mlade tekmovalce, saj jih čaka še zadnja tekma, ki jo organizira Energijateam.com.

V kategoriji u9 sta bili Kaja Pevec 2. in Ema Tancik 5., med dečki je Žiga Gruden osvojil 7. mesto.

V kategoriji u11 je Lenart Dejak dirko zaključil na 2. mestu.

V kategoriji u13 so bile Meta Tancik 1., Meta Janežič 5. ter Nastja Ahačič 6., med dečki pa je bil Ažbe Jagodič 12.

V kategoriji u 15 so si prikolesarili Žan Pahor 1., Jure Gombač 6., Vid Felicijan 8., Lovro Luka Dolinšek 10., Matic Lipovšek 11., Marko Mušič 18. in Žan Keržan 19. mesto.

V kategoriji u17 je bila Ema Movrin 1., med dečki pa so si priborili Gašper Ahačič 6., Luka Janežič 8. ter Aljaž Spahič 16. mesto.

Med veterani 2 si je Mitja Tancik izboril 1. mesto, Aleš Rijavec je bil 5.

Med veterani 2 so zasedli Janez Dejak 8., Borut Križan 9. ter Miha Debeljak 10. mesto.

V kategoriji u19 sta bili Ana Janežič 1. in Tamara Homar 2.

V kategoriji elite+u23 je Gregor Dimic stopil na najvišjo stopničko, David Ivartnik je bil 6., Žiga Keržan pa 8.

Ana: »V nedeljo sem tekmovala na tekmi, ki se je odvijala na novem prizorišču na Kopah. Vreme je bilo zelo hladno in megleno, kar je nam tekmovalcem izvedbo še otežilo. Proga je vsebovala ogromno vzpona in sem se na njej kar dobro znašla.«

Gregor: » Po skoraj mesečni pavzi – brez dirkanja, sem bil že pošteno lačen borbe. Že dan prej sem se na progi odlično počutil, v nedeljo pa se je le še stopnjevalo. To je bila tista prava tekma, kjer so številke na Graminu šle v višave, jaz pa sem lahko šel preko bolečine. Glede na to, da moram skozi celotno leto usklajevati svoje treninge s treningi v klubu, sem s sezono generalno zadovoljen in komaj čakam, da vidim, kaj prinaša sezona 2020.«

Vita Movrin pa se je udeležila dirke XCO Vučja staza na Hrvaškem.

Vita je dirko zaključila na 4. mestu. Kako je bilo, pa si preberite spodaj:

»V nedeljo sem nastopila na mednarodni dirki C2 kategorije na Hrvaškem Otoku. Na štartu sem bila samozavestna, saj sem vedela, da sem lahko konkurenčna. Takoj od začetka sem šla na polno in si po prvem krogu privozila slabih 30 sekund prednosti. V tretjem krogu mi je padla ketna in sem izgubila vodilno pozicijo. Podzavestno sem malce zapaničarla in šla na polno, da bi v zadnjem krogu zmanjšala  zaostanek, ki je nastal. Po prvem spustu zadnjega kroga sem zaslišala oglašanje zadnje feltne in ugotovila, da sem počila zadnji obroč. Do cilja me je ločilo še dobre 3 kilometre kroga. Med mojim tekom in hojo pa sta me prehiteli še 2 tekmovalki in sem tekmo zaključila kot četrta. Žal mi je, da se tekma ni končala kot sem si zamislila, ampak tokrat se situacije ni dalo spremenit. Hvala Jakobu, da je šel z mano in me podpiral, pa tudi kolesarski zvezi, ki je omogočila nastop na tekmi.

Sama sezona letos je bila zame grenko sladka. Veliko sem se naučila novega, tako o sebi kot tudi o novem nivoju dirkanja, ki ga prej nisem poznala. Naslednji vikend nastopim še na dirki na Madžarskem potem pa se bo sezona počasi zaključila. Nestrpno pričakujem drugo sezono in upam, da bo naslednje leto na moji strani tudi malce več sreče«

Vsem tekmovalcem, ki so sezono 2019 že zaključili, čestitamo za dosežene rezultate. Tistim, ki pa jih do konca čaka zgoraj omenjena dirka, pa želimo čim več sreče in močne noge!