Zimske priprave Energetikov v Rabcu

Energetiki so prelomno leto 2020 pričeli povsem drugače. Polni motivacije in fokusirani na svoje cilje, so v nedeljo, 23. februarja, zaključili enotedenske priprave v hrvaškem Rabcu. Doslej so dobrih deset let hodili trenirat v Strunjan, letos pa so prvič spremenili lokacijo in odločitev je bila več kot očitno pravilna. Nova lokacija predstavlja motivacijo in odlične pogoje za treniranje, saj je Rabac kraj, ki kar kliče po kolesarjenju. Na voljo imajo veliko trailov, kjer poleg kondicijskih treningov lahko veliko časa posvetijo tudi tehniki. Kar pa odlično sovpada z novim načinom tekmovanja v slovenskem pokalu. Poleg tekmovalcev se je priprav udeležilo tudi ogromno družinskih članov in prijateljev. Rabac pa poleg kolesarskih užitkov ponuja tudi pohodniški turizem.

V dopoldanskem času so tekmovalci pod vodstvom trenerjev opravili nekaj urne treninge, odvisno od starosti, popoldan pa so jih čakale raznorazne aktivnosti. Lahko so se pridružili vodeni animaciji, kjer so igrali družabne igre, se učili očistiti in servisirati kolo in podobne stvari, zadnji večer pa so lahko pokazali tudi svoje plesne sposobnosti.

S trenerskega vidika so bile priprave zelo uspešne. Bližnji bike park jim je kljub heterogenosti skupin omogočil dobro treniranje. Trenerji so na tekmovalce zelo ponosni, saj opažajo, da kolesarjem ni pomemben le rezultat, ampak tudi kakovostno preživet čas, ki ga preživijo skupaj. Dobro vzdušje v klubu, prijateljstva, razumevanje drug drugega in pozitivna naravnanost so ključni za uspešnost v športu. Polni zagona se vsi skupaj veselijo začetka kolesarske sezone 2020.