Zimske priprave Energijateam.com

Tekmovalci in ostali člani ŠD Energija se že dolgo zavedamo, da počitnice niso samo za počivat. Še posebej zimske zato po navadi izkoristimo za priprave na obali, saj je v domačih krajih večinoma prehladno za trening.

Ekipa Energije je počitnice izkoristila za priprave na novo kolesarsko sezono. Treningi dvakrat na dan so bili v dobri družbi mala malica. Celo učenje med treningi ni bil problem. In če se dan zaključi s kopanjem in dobro večerjo je dan popoln.

Redkokdaj so naši kolesarji zbrani na istem mestu tako  pridno in pri miru voljni »pozirati« kot so v petek pred treningom.

3dd0bcfde5c7b99510b4e9672b6a2640

Vreme je bilo dovolj stabilno in temperatura ravno pravšnja za kolesarjenje v polni zimski opremi.

Popolne sonce ni skoparilo s toplimi žarki in med sprehodom  po Krajinskem parku Strunjan od lagune Stjuže do Marijinega Križa na vrhu klifov, marsikoga prisililo, da se je slekel  do kratkih rokavov.

salinera2

Mladina je pokazala, da jim vzponi tudi brez koles ne delajo večjih preglavic, da pa je zdravo telo tudi dom zdravega duha, nam je letošnji  maturant navedel še kakšen podatek o naravnih rezervatih v Sloveniji .

Na vrhu Strunjanskih Klifov, ki so najvišji in unikatni v jadranskem morju , je postavljen beli križ.  Ustno izročilo pravi, da križ priča o čudežu, ki se je zgodil ko naj bi se v viharju, ki je grozil ladjam v zalivu, na vrhu strunjanskega hriba prikazala Marija.  Mesto, na katerem je postavljen strunjanski križ nudi obiskovalcu tudi izjemen pogled na Tržaški zaliv, na severno obalo Strunjanskega polotoka, ob lepem vremenu pa tudi na Julijske Alpe in na italijanske Dolomite.

(povzeto po http://www.parkstrunjan.si/index.php?page=static&item=1)

9826d508b0da406810c7e2f8d95303db

Ob lepem razgledu v popoldanskem soncu smo si lahko samo zaželeli, da bo tako prijazna do naših kolesarjev tudi letošnja sezona, če pa Marija še kaj primakne še toliko bolje in verjamem, da nimamo nič proti in da rade volje pridemo na to mesto tudi naslednje leto.

Priprave smo zaključili na sončno nedeljo z mislimi že pri naslednjem treningu in prvih tekmah v aprilu.

1b712b04bc6e83027219a03505faf832

Salinera Strunjan,  februar 2014